Vasastaden, jota paikalliset sanovat Vasastaaniksi on Tukholmassa varsin tunnettu kaupunginosa. Kaikille se ei kuitenkaan välttämättä tuttu, joten on hyvä käydä läpi, mitä kaikkia mahdollisuuksia siellä on. Vasastadenin keskus on Odenplanin aukion ja Observatorielunden-puiston lähettyvillä.

On hyvä lähteä liikkeelle ulkona olevistaa nähtävyyksistä. Vasastadenin Observatorielunden-puisto on yksi Tukholman upeimpia. Siitä suurin osa sijaitsee kallion päällä -tämän takia sieltä on laajat näkymät eri keskustan osiin. Puisto on nimetty siellä sijaitsevan Observatorion mukaan. Alueen yksi kuuluisimmista rakennuksista on observatorion alla sijaitseva kirjastotalo. Se tunnetaan nimellä Stadsbibliotek ja se on yksi maailman upeimmista kaupunginkirjastoista. Liikkuessasi täällä on ehdotonta vierailla kirjastossa ja kävellä pitkät portaat kupoliin.

Kirjaston ulkopuolella on melko hieno aukio Rådmansgatanin metroaseman alueella, ja se on ollut viime vuosina remontin alla. Se on siistiytynyt viime vuosina, mutta silti iltaisin siellä voi sangen rauhatonta ja se vetää erilaista väkeä laidasta laitaan. Kirjaston ja Rådmansgatanin välissä on myös todella paljon pikaruokapaikkoja. Turistilla on todellakin varaa valita, sillä alueella on myös lukuisia kahviloita.

Tässä osassa kaupunkia on myös todella luonnollista yöpyä, sillä majapaikkoja on tarjolla paljon. Erityisesti Rehnsgatanin pari hostellia Rådmansgatanin metroaseman vieressä ovaat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja. Kauppoja ja liikkeitä on kuitenkin todella vähän, mutta metrolla on helppoa ja nopea kulkea Norrmalmiin tai Östermalmiin shoppailemaan. Liikkeiden vähyydestä huolimatta kaupunginosan ehdoton tärppi ovat tunnetut antiikkiliikkeet, joita on tavallista enemmän Upplandsgatanilla.

Vasastadenin keskeisiä katuja on Sankt Eriksgatan. Sen parhaita nähtävyyksiä on paitsi Odenplanin, mutta myös Sankt Eriksplanin ympäristössä. Alueella on tavallista enemmän baareja ja ravintoloita, joten kävelykadulla talsiessa on luonnollista poiketa luonaalle tai olusille. Kävelykadulta on myös vaivatonta kävellä Vasaparken-puistoon, joka on erinomainen puistoalue erityisesti perheen pienemmille. Halutessasi nähdä erilaista katukuvaa ja nähtävyyksiä, suuntaa Rörstrandsgatania tai Karlbergsvägeniä pitkin toiseen suuntaan. Näin saavut Huvudstan kaupunginosan puolelle Solnaan. Siellä sijaitsee Karlbergin palatsi, jonka ympäristön puistoalueet samoin kuin sen ranta tarjoavat erinomaisia ajanviettopaikkoja alueella liikkuville. Jos haluat kesälomareissullasi liikkua alueella enemmän, on luontaista suunnata Pampas Marinan kesäravintolaan, joka on veneilijöiden ja purjehtijoiden suosikkipaikkoja. Sen terassilta on erinomaiset näkymät merelliseen Tukholmaan!

Yöelämän ystäville yökerhoja ja ravintoloita on tarjolla riittävästi. Tässä kunnostautuu etenkin Odenplanin ja Sankt Eriksplanin alueet. Paljon enemmän baareja kuitenkin löytyy Sankt Eriksbron -sillan takana Kungsholmenilla.