Kungsholmen on kaupunginosa, joka on esiintynyt lukuisissa ruotsalaisissa televisio-sarjoissa ja populaarikulttuurissa yleisesti. Se muistetaan erityisesti Stieg Larssonin Millenium-trilogiakirjasarjan miljöönä, jossa se on rikollisten, korruptoituneiden poliisien ja poliitikkojen asuinpaikkana. Kirjassa mainitaan tosielämän aidot kohteeet, kuten Sankt Eriks Sjukhus ja poliisiasema.  Alueena se on todella lähellä keskustaa, mutta harva lyhyellä lomamatkalla vaivautuu vierailemaan siellä. Se on kuitenkin Vasastadenin tapaan erinomainen kohde, joka tulisi mainita useammin matkaoppaissa. Kungsholmen on erittäin hyvä valinta etsittäessä erinomaista majapaikkaa. Myös sen baarit tarjoavat varteenotettavan vaihtoehdon yön pikkutunneille.

Pääkohteet Kungsholmenissa sijaitsevat Sankt Eriksbon -sillan toisella puolella. Silta on kannattaa ylittää valoisaan aikaan, mieluiten alkuillan ensimmäisinä tunteina, sillä silloin avautuvat maisemat ovat vertaansa vailla. Sillan maisemat antavat aivan uuden näkökulman kaupunkiin. Pääkohteet ovat aivan sillan läheisyydessä, vähän matkan päässä. Yksi niistä on Kronobergsparken-puisto, joka sijaitsee Fridhemsplan-metroaseman yläpuolella, Sankt Eriksgatanin ja Fleminggatanin risteyksen vaiheilla. Puisto tarjoaa hienon määrän kaikenlaista, mutta erityisesti se tarjoaa lapsiperheillä nähtävää. Se vetää kesäiltaisin myös paikallisia viettämään rentouttavaa iltaa.

Myös yöelämässä pikkutunneille viipyvät saavat kiljahdella lukuisia riemunkiljahduksia, sillä Kungsholmenin puolella sijaitseva Sankt Eriksgatan -katu on kaupungin parhaita baarikatuja. Sen varrella ja sivukaduilla on useita eri anniskelupaikkoja, joissa on rennon rempseä meininki. Paljon rennompi kuin Södermalmin hienostopaikoissa! Erityinen maininnan arvoinen sijainti on Fridhemsplanin metroaseman vaiheilla on täynnä erinomaisia baareja, mutta Kungsholmenin baareja on myös tästä eteenpäin. Kun matkaat Hanterkargatan-katua eteenpäin kohti Stadshuset-kaupungintaloa, löydät lisää upeita yökerhoja!

Majapaikoista puhuttaaessa Kungsholmen on sangen hyvä alue, sillä etenkin keskustaa ja päärautatieasemaa lähinnä olevaa alue Rådhuset-metroaseman liepeillä sijaitsee majapaikkoja. Kungsholmen majapaikkana toimii halutessasi erilaisen Tukholman loman.

Sankt Eriksgatanin lähellä on myös useita eri erikoisliikkeitä. Näissä myydään esim. vanhoja levyjä ja sarjakuvia. Fridhemsplan metroaseman lähettyvillä on yksi Tukholman keskustan suurimmista ja edullisimmista valintamyymälöistä. Alueella on myös muitakin liikkeitä, sillä metroaseman yhteydessä on kaksi verrattain suurta ostoskeskusta.

Vasastadenin tapaan Kungsholmen tarjoaa monipuolisesti erilaista nähtävää ja koettavaa. Puistoalueet, kaupat ja yökerhot. Niistä Kungsholmen koostuu ja niistä matkaaja saa nauttia Tukholman matkallaan, jos muistaa suunnitella tarkkaan matkansa.