Tukholman ydinkeskustassa sijaitsee suhteellisen laaja Normalmin kaupunginosa. Siellä on helppo nauttia kaikista lomaan kuuluvista mukavuuksista, kuten shoppailusta ja yöelämästä, koska siellä on helppo liikkua. Matkailijat useimmiten yöpyvät jossain Norrmalmin suurista hotelleista. Sekä aikuisille että lapsille löytyy monipuolisesti tekemistä ja erityisesti erinomainen tarjonta sen liikkeissä mahdollistaa shoppailun!

Yksi ehdottomin ja kaunein alue Norrmalmissa on sen keskuspuisto, joka tunnetaan nimellä Kungsträdgården. Se on kesäisin sekä turistien että paikallisten asukkaiden suosituimmista paikoista hengailuun. Sen kauneuden kruunaa sen keskellä oleva suihkulähde ja siellä oleva tekolammikko tarjoaa kuumalla ilmalla paikan jalkojen vilvoitteluun. Tästä lyhyen matkan päässä on lava, jossa järjestetään koko kesän ajan erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Viheralueelta pääsee myös kätevästi päälaiturille, Strömkajenille, jolta on häikäisevät näkyvät kuvankauniille Kuninkaanlinnalle. Tältä laiturilta laivat seilaavat Tukholmaa ympäröivään idylliseen saaristoon. Turisti voi halutessaan kruunata päivänsä rentouttavaan ateriaan kiertoristeilyllä!

Keskeisen sijaintinsa johdosta Norrmalmissa on erinomainen tilaisuus shoppailla ja etsiä vaikkapa tuliaisia läheisille. Selkä aikuisille että lapsille löytyy monipuolisesti liikkeitä eri tarpeisiin. Erityisesti Drottninggatanin ja Sergelgatanin kävelykadut tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tehdä ostoksia joka päivä, koska alueella sijaitsee upeat Åhlensin  ja NK:n tavaratalot. Matkamuistojen etsinnän lomassa on välillä hyvä vetää henkeä Hötorgetin toriaukiolla, jossa voi ostaa maukkaita mansikoita tai katsella viikonloppuisia kirpputorimarkkinoita. Toriaukiolla on myös useita erinomaisia ravintoloita, jotka myyvät lomalaisille maittavia ruokia. Isoille ryhmille suositellaan ruokailua Hötorgetilla sijaitsevassa Kungshallenissa.

Norrmalmissa hotellien hintaluokka tuppaa olemaan kalliimmasta päästä, esim. Grand Hotel vetää puoleensa vain rikkaimpia kuuluisuksia. Hotellin Smörgåsbord-noutopöytää pidetään yleisesti kaupungin parhaana. Myös museoita Norrmalmin alueella on yllin kyllin ja näistä ehkä tärkein nähtävyys on Nationalmuseum. Erilaisia museoelämäksiä riittäisi vaikka useille lomaviikoille, mikä on todella upeaa!

Illanviettopaikkana Norrmalm on kallis, mutta tarjoaa varmasti käytetyille rahoille vastineet. Jos matkabudjettisi on rajoitettu, on suositeltavaa nauttia vain jokunen drinkki. Drinkkien jälkeen tekemistä riittää paljon: keskusta suorastaan pursuaa elokuvateattereita, teattereita ja oopperaa lomailtojen piristyksesi. Kulttuurinystävältä eivät kulttuurielämyksyt lopu! Koettavaa riittää päivälle, jos toisellekin…

Yksi parhaista juhlimistarkoitukseen suunnattuja katuja on Hötorgetin ohi kulkeva Kungsgatan, jonka eri osissa on tarjolla jokaiselle jotakin. Mm. kasinot lähellä päärautatieasemaa ja yökerhot lähellä  Storeplania takaavat, ettei tekemistä etsivällä turistilla ei aika käy pitkäksi! Kadun varrella on myös lukuisia eri elokuvateattereita, joissa on luonnollisesti laaja valikoima sekä ruotsalaisia että kansainvälisiä elokuvia. Kadun varrella on myös upea pääkonserttisali!

Budjetin salliessa yökerhossa vietetyn illan tai päivän ostoskierroksen kruunaa Norrmalmstorg- ja Stureplan-aukioiden välissä kulkeva Biblioteksgatan. Sen yökerhoihin on todella kova tunku ja sen lukuisat kaupat ovat todella upeita, mutta valitettavasti myös kaikista kalleimpia. Katu on silti ehdoton käveltävä –kukapa ei haluaisi kurkistaa kaikista rikkaimpien ihmisten elämään!

Norrmalm on erityisesti perheen pienimmille upea kohde! Erilaiset peliluolat ja kylpylät takaavat, että lastesi aika ei käy pitkäksi alueella. Matka on helppo suunnitella niin, että jokainen perheenjäsen saa omiin tarpeisiinsa sopivia elämyksiä! Tämän takia Tukholma on monille perheellisille luontainen valinta lomakohteeksi!

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ehdoton mainittava alue on Sergelstrog-aukio, joka on jokaisen suomalaisen matkaajan tuntema osa Norrmalmia! Aukio on täydellinen kohtaamispaikka ja hyvä paikka paikallisten elämän tarkasteluun. Aukiolla voit seurata lukuisten katusoittajien improvisaatioesityksiä ja joskus jopa suuria poliittisia mielenosoituksia. Ehdoton varoituksen sana on kuitenkin annettava mahdollisten taskuvarkausten varalle –pidä tiukasti huolta arvotavaroistasi!