Tukholmaan lasten kanssa

 

Tukholma on loistava kohde perheille ja tarjoaa paljon mielenkiintoisia kohteita lapsiperheille ympäri vuoden.  Eniten tehtävää ja nähtävää löytyy kesäaikaan, mutta on myös paikkoja, jotka ovat auki ympäri vuoden ja jonne voi suunnata huonommallakin säällä.

 

Skansenin eläinpuistossa pääsee ihailemaan monenlaisia pohjoismaisia villieläimiä, kuten karhuja, villisikoja, hylkeitä, susia ja hirviä. Lisäksi puistossa on erillinen eksoottisten eläinten akvaario ja pienempi eläinpuisto, jossa voi ihastella esimerkiksi minipossuja, kaneja ja vuohia.

 

Gröna Lundin huvipuisto on kestosuosikki ja viihdyttää koko perhettä. Huvipuistosta löytyy niin hurjempia laitteita kuin myös perinteisiä karuselleja. Erilaisia vuoristoratoja löytyy seitsemän. Parhaiten puisto on avoinna kesäaikaan.

 

Tukholman keskustasta löytyy useita leikkipuistoja, joissa on mukava viettää lasten kanssa kesäpäivää. Esimerkiksi Kungsholmenin leikkipuistossa on Liisa Ihmemaassa-teema. Södermalmin puistosta löytyy suuri puuhevonen ja labyrintti. Alueella on myös uima-ranta, jonne voi pulahtaa uimaan. Vasaparkenissa on trampoliineja, hiekkalaatikkoja ja keinuja, ja talvisin puistossa on luistinrata.

 

Haga Ocean Merimaailmassa pääsee näkemään muun muassa haita ja paikka onkin Pohjoismaiden suurimpia haiakvaarioita. Paikassa oppii haiden elintavoista ja nähtävillä on myös muita kaloja sekä mereneläviä. Merimaailman yhteydessä on Perhostalo eli Fjärilshuset. Perhostalossa pääsee ihastelemaan kauniita perhosia trooppisessa ympäristössä. Nähtävillä on satoja erilaisia perhoslajeja. Lisäksi nähtävillä on myös muita trooppisen ilmaston eläimiä, kuten kilpikonnia, papukaijoja, muita trooppisia lintuja ja liskoja.

 

Aquaria-vesimuseossa voi tutustua esimerkiksi sademetsiin ja maailman muihin erilaisiin vesiympäristöihin sekä pohjoismaisiin vesistöihin. Paikassa näkee muun muassa erilaisia kaloja, koralleja, simpukoita, rauskuja, haita ja merihevosia.

 

Vesipuistot tarjoavat tekemistä vesipedoille. Södermalmilla sijaitsee vesipuisto Eriksdalsbadet, missä on erilaisia uima-altaita ja liukumäkiä. Suosittuja uimahalleja Tukholmassa ovat myös Husbybadet ja Vattenhuset, mistä löytyy myös vesipuiston tunnelmaa ja ne sopivat ympärivuotisiksi käyntipaikoiksi.

 

Luonnontieteellisessä museossa (Naturhistorista riskmuseet) pääsee oppimaan erilaisten näyttelyiden kautta luonnosta, kasveista, dinosauruksista, kivistä, fossiileista, maailmankaikkeudesta ja avaruudesta. Museon yhteydessä on Cosmonova 3D-elokuvateatteri, mikä on Ruotsin suurin planetaario.

 

Junibacken-satutalo on lasten ja lastenmielisten suosikki. Paikassa pääsee tutustumaan Astrid lindgrenin maailmaan, kuten Peppi Pitkätossuun, Vaahteramäen Eemeliin, Katto Kassiseen, Ronja Ryövärintyttäreen ja Veljeni Leijonamieleen. Mukana on myös muita tuttuja satuhahmoja, kuten Muumipeikko. Paikasta löytyy myös Ruotsin suurin lasten kirjakauppa.

 

Tukholman Lelumuseossa voi nähdä tuhansia erilaisia leluja. Nähtävillä on esimerkiksi nukkeja, Barbeja, nalleja, autoja, veneitä, tinasotilaita, mekaanisia leluja, Legoja, pienoisrautateitä ja Walt Disney-kokoelma. Lisäksi lapsille on leikkihuone ja teatteriesityksiä.

 

Liikennemuseossa voi tutustua joukkoliikenteen historiaan. Lapset pääsevät leikkimään konduktööriä ja ajamaan metrolla tai raitovaunulla.

 

Ostoksilla käydessä Disney Store on ehdoton käyntikohde, joka sijaitsee Mall of Scandinavia-kauppakeskuksessa.  Kaupassa pääsee sukeltamaan Disneyn maailmaan ja tutustumaan elokuvista tuttuihin Disney-hahmoihin. Kaupassa on laaja valikoima erilaisia Disney-tuotteita, kuten leluja, vaatteita, kirjoja, elokuvia, pelejä ym.

 

Lähteet:

https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/kohteet/ruotsi/tukholma/tukholma-lapsille-+talvella

https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/tukholma-lapsille

https://visitsweden.com/stockholm/

https://www.mallofscandinavia.se/en/store/disney-store

http://www.nrm.se/

http://www.lastenlinkit.fi/lomalle_ja_vapaa-aikaan/tukholma_ja_ruotsi/tukholman_lelumuseo/