Tukholman nähtävyydet

Tukholmassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tarjolla on monenlaisia kohteita lapsiperheille, pariskunnille sekä kaveriporukoille. Alue on myös sopivan rauhallinen ja helppo liikuttava eläkeläisille. Tämä lyhyt tiivistelmä sisältää Tukholman tärkeimmät nähtävyydet. Jos kohde kiinnostaa enemmän, voit lukea erillisen artikkelin kohteesta. Artikkeleissa on kattavimmin kirjoitettu lisätietoa näistä upeista nähtävyyksistä!

Vanhakaupunki on yksi Tukholman upeimmista historiallisista kohteista. Alueella on laaja kattaus historiallisia kohteita, ravintoloita, kuppiloita ja kauppoja. Vanhakaupunki on turistin silmää hivelevä alue: jopa tavalliset asuinrakennukset ovat esteettisesti kauniita. Tämän kruunaavat nähtävyydet ja museot, jotka suorastaan huokuvat keskiaikaista tunnelmaa. Tämän alueen kattavaan kiertämiseen kannattaa varata päivä, jos toinenkin!

Södermalmin alue on taas suotuisa erityisesti shoppailunystäville ja seksuaalivähemmistöille. Se kuitenkin tarjoaa monipuolisesti tekemistä kaikenikäisille ja kaiken lisäksi siellä yöpyminen on mahdollista suunnitella hyvin halvaksi. Sofian kirkko ja Skinnarviksparken-puisto tarjoavat matkaajalle myös historiallista nähtävää!

Djurgårdenin elämysrikas saarialue tarjoaa kaikenikäisille monipuolisesti museoita ja nähtävyyksiä. Nähtävyyksien kiertäminen on helppo rytmittää, sillä alueella on sekä ulkona että sisällä sijaitsevia kohteita. Alue on erikoistunut erilaisiin museoihin, jotka hellivät monipuolisella tarjonnallaan kaikenikäisiä matkaajia. Muista erityisesti Junibacken-satumaailma ja Skansen-ulkoilmamuseo!

Ydinkeskustan laaja Norrmalmin-kaupunginosa on tärkeä kierrettävä erityisesti nuorille matkaajille -lukuisat yökerhot ja ravintolat houkuttelevat turisteja yöelämään. Myös Sergelstorg, Kungsträdsgården ja Hötorget vetävät puoleensa matkaajia, joita kiinnostaa suuret puisto ja torialueet. Jokainen keskustassa matkaava tulee ohittamaan kuuluisan Sergelstorg-aukion!

Östermalm tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja erityisesti koettavaa! Sen jylhät kävelykadut ja puistot tarjoavat upeita näkymiä kaikille matkaajille. Suuren budjetin matkaajille on kuitenkin harvinaista herkkua luvassa, sillä alue on pulloillaan viiden tähden ravintoloita ja yökerhoja. Pitkä lomapäivä on luonnollista päättää jossain Östermalmin hienoista ravintoloista viiniä siemaillen.

Kungsholmen on aliarvostettu kaupunginosa, mutta ei syystä. Se tarjoaa upean puiston sekä liikkeitä ja yökerhoja. Millenium-kirjasarjan ystäville on tiedossa upeita hetkiä kirjasarjasta tutussa miljöössä. Se on Vasastadenin ohella ehdoton kohde Tukholmassa, mutta se valitettavasti jää helposti kirjaamatta matkaajan matkasuunnitelmaan.

Paikalliselle tunnettu voi joskus jäädä matkailijoille tuntemattomaksi. Näin on käynyt myös Vasastadenin kohdalla, sillä harva turisti muistaa kiireisinä lomapäivinään vierailla tässä idyllissä. Vasastadenin upea puistoalue, nähtävyydet ja monipuoliset majoitusvaihtoehdot saavat kohteeseensa perehtyneen matkaajan Vasastadenin kannalle. Ja vaikka kauppoja ja liikkeitä on vähän, ehdoton tärppi on hienot antiikkiliikkeet, joiden veroisia ei ole muualla Tukholmassa.