Djurgården on yksi Tukholman kaupunginosista ja yksi kaupungin parhaimmista turistikohteista. Tämä saarialue on elämysrikas, sisältäen viihdettä kaikenikäisille matkailijoille. Aikuisten matkan kruunaavat lukuisat museot, joita ovat mm. ABBA the Museum, Tekniska museet ja Vasamuseet. Lapsille on tarjolla kuuluisa Gröna Lund –huvipuisto ja ulkona sijaitseva Astrid Lingrenin satuihin perustuva Junibacken. Alueella on todella helppo ja viihtyisä kulkea, koska se on upeaa puistoaluetta. Djurgården kannattaa ehdottomasti pistää korvan taakse suunnittellessasi seuraavaa Ruotsin matkaa.

Historiallisesti neljä mielenkiintoisinta museota ovat Nordiska museet (kurkistus pohjoismaiseen elämään 1500-luvulta lähtien), Vasamuseo (mahdollisuus tutustua neitsytmatkalla uponneeseen sotalaiva Vasaan), Tekniikan museo (tekniikan kehitys) ja ABBA the museum (ABBA-bändin näyttely). Näistä jokaisessa kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä jokaisessa niissä on raikas tuulahdus rakkaan länsinaapurimme historiasta! Museoiden aiheiden monipuolisuus virkistää aivonystyröitä, jolloin aika ei voi käydä pitkäksi! Näistä museoista ehkä interaktiivisin on Abbasta kertova museo, jossa pääset toteuttamaan nuoruutesi haaveita päästessäsi laulamaan ja tanssimaan Abba-hologrammien kanssa!

Puistoalueista ja luonnosta puhuttaessa ehdoton maininnan arvoinen kohde on Rosendahls trädgård (suom: Rosendahlin puutarha), jonka puutarha-alue todella viehättää matkailijan silmää! Ekologisessa kahvilassa voit nauttia herkullisia leivonnaisia ja kasveista kiinnostuneen matkan kruunaa kasvikauppa. Miettiessä mahdollisia tuliaisia upeat kasvikaupan kasvit ovat varteenotettava vaihtoehto.

Djurgården seikkailun lomassa lapsiperheille ehdoton kohde on Junibacken-satumaailma. Sen miljöössä seikkailevat lastenkirjailija Astrid Lingrenin kirjojen kuuluisat satuhahmot, kuten Viiru ja Pesonen, Katto-Kassinen ja Vaahteramäen Eemeli. Junibacken vierailun kruunaa lasten mahdollisuus päästä temmeltämään Peppi Pitkätossun ihka-aidossa Huvikummussa. Matkamuistot ja tankkaus leikin tauotessa on helppo toteuttaa alueen hauskassa kirjakaupassa ja ravintolassa. Sisäänpääsyliput voi varata myös ennakkoon, mikä helpottaa Tukholman matkan suunnittelua etukäteen.

Aliarvostettuja Djurgårdenin kohteita ovat Aquaria-akvaariotalo ja Skansen ulkoilmamuseo! Näistä molemmista kohteista ovat kiehtovia sekä perheen pienemmille että varttuneimmille matkan tekijöille. Molemmat tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajalta rintamalta erilaisiin maa- ja vesieläimiin.

Aquaria-akvaariotalossa matkaaja voi hetkeksi antautua mielikuvituksensa vietäväksi eksoottisella reitillä läpi sademetsän ja trooppisen vedenelaisen maailman. Varsinkin lapset ihastuvat värikkäisiin kaloihin, rauskuihin ja merihevosiin. Vesimuseossa pääsee tiettyinä aikoina katsomaan merieläinten ruokintaa. Aikuisia museossa vetää erityisesti puoleensa mahdollisuus tutustua upean itämeren elämään –todella yleissivistävä tapa viettää kesäpäivää. Huonon sään iskiessä tämä museo on ehdoton täsmäkohde matkan pelastamiseen!

Skansen ulkoilmamuseo on upealla säällä upea kohde eläintenystäville ja lapsiperheille. Eläintarha-alueella pääsee tutustumaan syvemmin skandinaavialaisiin villipetoihin, kuten ilveksiin ja karhuihin. Lill-Skansenissa taas pienet tytöt ja pojat kokevat ratkiriemukkaita elämyksiä söpöjen pupujen ja pikkukilejen kanssa. Jännittäviä hetkiä tarjoaa henkeäsalpaava kulku pitkin riippusiltaa yläilmoissa! Päivä on helppo iloisesti raukeina, täysin vatsoin jossakin alueen ravintoloista.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ehdoton mainitsemisen arvoinen nähtväyys on uusi ainutlaatuinen VIKINGALIV-elämyskeskus, jonka mielenkiintoiset näyttelyt kertovat viikingeistä ja hurjasta viikinkielämästä! Nähtävyyden ehdoton kruunu on Ragnfrids Saga, joka vie tajunnanräjyttävälle interaktiivisele matkalle viikinkielämään vuoteen 963. Jos historialliset eepokset, kuten kotimainen Kalevala on koluttu juuriaan myöten puhki, nyt on ehdoton tilaisuus tarkastella syvemmin skandinavian historian huikeinta tarinaa viikingeistä. Mikä on totta ja mikä taas legendaa –se selviää VIKINGALIV-elämyskeskuksessa!

Monipuolisten nähtävyyksien ja upean luonnonvaraisen miljöön johdosta on helppo todeta, että Djurgården on todella yksi Tukholman upeimmista kaupunginosista, joka helposti jää matkasuunnitelmassa mm. vanhankaupungin varjoon. Vaikka Tukholman ydinkeskusta on upeaa seutua, niin silti matkailijan ei tulisi unohtaa raikasta Djurgårdenia, joka tarjoaa monipuolisesti erilaisia kohteita matkailijan tarpeiden mukaan. Ruotsin matka kannattaa todella suunnitella hartaasti, sillä upeat kohteet voivat summittaisella suunnistamisella jäädä sivu suun!