Södermalm on muuttunut viime vuosikymmenien aikana trendikkääksi asuinalueeksi, joissa turistin kelpaa lähteä ostoksille, kahville, syömään tai baariin. Siellä sijaitsee kaupungin tunnettu SoFo-alue (south of Folkungagatan eli Folkungagatanilta etelään), jossa on laaja erilaisten putiikkien, kahviloiden ja ravintoloiden alue. Kulinaristeille on tarjolla suussasulavia makuelämyksiä. Alue on yksi kaupungin miellyttävämpiä alueita, jossa on todella mieluisaa vierailla vaikkapa perheloman yhteydessä. Paikallisten liberaalius ja luovuus näkyy selvästi sekä katukuvassa että kahviloissa.

Erityisesti seksuaaliset vähemmistöt tulevat viihtymään alueella ja erityisesti sen Nytorget-aukion tuntumassa. Se on siis muutenkin kuin nimensä perusteella moderni osa kaupunkia. Lähellä sitä sijaitsee useita upeita gallerioita, liikkeitä ja upea Sofian kirkko. Upeasta keraamiikka putiikista kelpaa hakea rakkaimmille upeita matkamuistoja! Taiteenystävien kannattaa laittaa alue visusti korvan taakse Tukholman matkaa suunnitellessa.

Södermalmissa on myös paljon upeita baareja, ja erityisesti SoFon ravintoloiden henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa. Mariatorget-metroaseman yhteydessä Hornsgatanilla on lisää tasokkaita ravintoloita ja lukuisia hyviä illanviettopaikkoja. Matkaajan on helppo tankata myös nopealla pikaruoalla Medborgsplatsen-aukiolla, jossa hieno kokoelma pikaruokapisteitä ja suuri terasseja. Aukion laidalla on myös kattava Söderhallarana-kauppahalli. Sieltä löydät halpoja elintarvikkeita ja edullisia ruokia syötäväksi kaikille. Myös kasvissyöjille on laaja valikoima erilaisia annoksia, mikä ei ole itsestäänselvyys kaikissa matkakohteissa.

Medmorgsplatsenin vieressä kulkeva Götgatan on myös hyvä ravintolavalikoimaltaan. Siellä on monipuolisesti erilaisia ravintoloita ja baareja Medborgarplatsenin ja Skanstull-metroaseman välisellä alueella. Myös sen poikkikatu Folkungagatan on katu, jolla on ravintoloita, baareja ja Systembolaget-viinakauppa. Södermalmissa on siis todella paljon eri vaihtoehtoja erilaisten matkaajien ja matkaseurueiden tarpeisiin. Aluetta voi siksi todella lämpimästi suositella myös yöpymiseen. Erityisesti pienemmän budjetin turisteille kaupinginosa tarjoaa joitakin todella mielenkiintoisia hostelleja! Matkailija voi yöpyä halvimmillaan alle 40 € hintaan eräässä majoituskohteessa.

Södermalmissa on paljon muutakin kuin vain kauppoja ja ravintoloita. Kauniina kesäpäivänä on todella hyvä idea suunnata kohti raitista ulkoilmaa suuntaamalla kuvankauniiseen Vitabergspark-puistoon. Siellä sijaitsee jo aiemmin mainittu korea Sofiankirkko. Vastaava paikka sijaitsee aivan Zinkensdamn-metroaseman kupeessa. Kyseinen kohde on Skinnarviksparken-puisto, jossa on erinomaiset näkymät kohti kaupungintaloa ja mahdollisuuden kesäiselle piknikille. Puistossa on myös Arne Jonesin vuonna 1979 veistämä veistos ”Progression” ja 2010-luvulla turisteja ja paikallisia on palvellut kesäaikaan kahvikioski. Puistossa on järjestetty myös lukuisia konsertteja.

Tiivistettynä voi sanoa, että Södermalm on vakuuttava kaupunginosa, jolla on turistille monipuolisesti tarjolla erilaisia kohteita ja lukuisia illanviettopaikkoja. Paras on kuitenkin syytä jättää viimeiseksi, sillä Södermalmin kaupunginosassa sijaitsee myös maailmankuulu Tukholman vanhankaupunginalue. Vanhankaupungin upea kävelykatu ja lukuisat nähtävyydet vetövät matkailijoita puoleensa läheltä ja kaukaa. Tällä sivulla on vanhastakaupungista erillinen artikkeli, johon tutustuminen kannattaa suunnitellessasi lomareittiäsi Södermalmin alueella! Matka kuin matka tarvitsee aina suunnitelman, sillä se nopeuttaa kiertämistä ja mahdollistaa usean eri nähtävyyden katsastamisen ajan ollessa rajoitettu.