Tukholman hienostokaupungiosa Östermalm on ylellistä asuinaluetta, jossa asuvat kaupungin silmäätekevät. Siellä asuvat varakkaimmat ja kuuluisimmat ihmiset, mutta sen hintataso ei ole erityisen kallis. Turistilla on siis ainutlaatuinen tilaisuus kokea tuulahdus kuuluisuuksien arkea ilman, että pennoset kukkarosta loppuvat kesken.

Östermalmissa viihtyvät kaikenlaiset matkaajat ja seurueet. Miljöössä on monipuolisesti sekä jylhiä kivikaupunkialueita että virkistävä vihreä puistoalue. Puistoalue alkaa Humlegårdenin puistosta ja jatkuu Karlavägeniä pitkin aina Karlaplan-aukiolle asti. Kaksi puistobulevardia -Karlavägen ja Valhallavägen ovat miellyttäviä kävelyaikkoja erityisesti kuumina kesäpäivinä. Etenkin pariskunnilla on ainutlaatuinen tilaisuus viettää romanttista iltapäivää Karlaplanin suihkulähteen välittömässä läheisyydessä. Myös muut matkaajat nauttivat tästä rauhallisesta hengähdyspaikasta.

Karlaplanilta on helppo suunnata etelään Narvavägeniä pitkin. Etelään päin suuntaavat kadut ovat kuvankauniita ja Östermalmin eteläpuolella on paljon nähtävää ja koettavaa. Erityismaininnan saavat Ruotsin historiaa käsittelevä Historiska museet ja sen lähelle levittäytyvä upea rantabulevardi Strandvägen. Rantabulevardin varrella on todella mukavia terasseja ja katu on yksi kaupungin kauneimmista. Sen varrella olevista huoneistoista huhutaan, että ne olevat kaupungin kalleimpia. Myös tavalliset kansalaiset pääsevät nauttimaan Strandvägenin henkeäsalpaavasta kauneudesta, sillä sen laitureilla on runsaasti istumapaikkoja. Jäätelökioskista kannattaa reippaasti hakea jäätelö ja viettää rentouttavaa kesäpäivää ystävien kanssa.

Österplanissa myös shoppailun ystävät saavat rahoilleen vastinetta, sillä sen shoppailumahdollisuudet ovat monipuoliset. Erityiset ylelliset luksustuotteet ovat alueella kovassa huudossa. Erityismaininnan saavat Stureplan-aukion laidalla sijaitseva Hedengrensin vaikuttava akateeminen kirjakauppa. Sen alakerran englanninkielisistä kirjoista löydät mitä vain. Myös kaupungin hienoin ostoskeskus Sturegalleria on ehdoton mainittava, mutta sen hintataso on monille matkaajille liian korkea.

Kulinaristille Östermalm tarjoaa monipuolisesti erilaisia suussa sulavia ruokia. Sturegallerian takana sijaitsevan Östermalmstorg-aukion laidalla on herkkusuille Tukholman paras kohde. Se on nimeltään Östermalms Saluhall eli Östermalmin kauppahalli, jonka kalatiskit peittoavat suomalaiset vastaavat. Sen ruokapaikat laadultaan erinomaisia, mutta hintataso on valitettavan korkea. Myös itse torilla on jonkin verran kojuja ja sen laidoilla on paljon ravintoloita ja kahviloita. Myös nämä tarjoavat erinomaisia lounaita. Kauppahallin ohi kulkevan Nybrogatanin vierellä on lisää hyviä, mutta kalliita ravintoloita. Vinkki: jos matkabudjetti on suuri, kannattaa katsastaa myös Nybrogatanin sivukujat. Siellä on lisää upeita ,viiden tähden ravintoloita.

Viimeisimoänä, muttei vähäisimpänä tulee mainita yöelämän ykköskohde, joka on Stureplan. Sen Sturehof ja Sturecompagniet ovat iltaisin sisään pääsiville hintavia, mutta aina erinomaisen palvelun ravintoloita, jotka öisin muuttuvat sulavasti yökerhoiksi. Yöelämään kannattaa varata tukku käteistä mukaan: näiden paikkojen drinkit maksavat 100-150 kruunua, ja yökerhojen sisäänpääsymaksut ovat korkeat viikonloppuisin.

Tukholmsn ksupunginosista Östermalm tarjoaa erinomaisia kohteita ja paljon nähtävää. Erityisesti suuren budjetin matkaajalle on monenmoista herkkua luvassa viiden tähden ravintoloissa ja yökerhoissa. Kuitenkin tavanomaisemmankin matkaajan kelpaa vierailla Östermalmissa, sillä sen jylhiä katuja ja vihreää puistoaluetta kelpaa tarkastella ilmaiseksikin! Tavallisen matkaajan kannattaa kuitenkin höllentää kukkaron nyörejään ja valita edes jotkin alueen tarjoamat mukavuudet, sillä vastaavia löytyy harvasta kohteesta.