Majoitus

Tukholmassa on yöpymisvaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle niin kaupunkilomailijoille kuin liikematkailijoille. Keskimääräinen huonehinta on noin 100 euroa yöltä.

Halutuimpia ja samalla kalleimpia ovat ydinkeskustassa eli Norrmalmilla ja Gamla Stanissa sijaitsevat hotellit. Nousevia alueita ovat Vasastaden ja Kungsholmen, niissä myös hinnat ovat ydinkeskustaa edullisempia. Myös trendikkäällä Södermalmilla on useita kohtuuhintaisia hotelleja. Yhä useampi yöpyy edullisissa hotelleissa Tukholman keskustan ulkopuolella, mutta silloin aikaa kuluu edestakaisiin matkoihin.

Jos hotellin varaa vasta paikan päällä, kannattaa suunnistaa keskusrautatieasemalle, josta löytyy Hotellcentralen. Kaipaapa sitten luksusluokan huonetta, edullisempaa retkeilymajaa, allergiahuonetta tai hääyösviittiä, Hotellcentralen auttaa löytämään sopivan vaihtoehdon. Varauksen voi tehdä henkilökohtaisesti tai Hotellcentralenin verkkosivuilta. Ensimmäisestä vaihtoehdosta pitää maksaa pieni maksu. Nettivaraus on ilmainen.

Alla on joitain poimintoja hotelleista kaupunginosittain. Östermalmilla hotelleja on harvemmassa.

Norrmalmilla Kungsgatanin ja Vasagatanin risteyksessä sijaitseva, kolme vuotta sitten avattu Scandic Grand Central on sijainniltaan loistava, mutta hinnoittelultaan kohtuullinen. Metro, bussit junat mukaan lukien lentokenttäjuna Arlanda Express ovat aivan vieressä. Kulman takaa löytyvät ydinkeskustan monipuoliset ostosmahdollisuudet, ravintolat sekä viihde ja yöelämä. Hotelli sopii hyvin myös perheille. Sergelin torilla on Scandic Sergel Plaza. Sillä on loistava sijainti lähellä ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja iltaelämää. Hotelli sopii niin liikematkailijalle kuin perheillekin.

Ketjuhotellin vaihtoehtona uusi, kohtuullisen edullinen tuttavuus Kungsgatanilla on designhotelli HTL. Viikonloppu- tai muulla lyhyellä kaupunkilomalla hotellin on syytä sijaita hyvällä paikalla, ja siitä HTL saa täydet pisteet. Tässä hotellissa huoneavaimen voi ladata omaan älypuhelimeen ja siten käyttää pelkkää puhelinta avaimena. Hotellin oman sovelluksen kautta voi myös tilata esimerkiksi taksin.

Tukholmalaisten suosiman keskustapuiston Kungsträdgårdenin välittömässä läheisyydessä, Kuninkaanlinnan vastapäisellä rannalla sijaitseva hotelli Lydmar on esimerkiksi TripAdvisorissa kehuttu yhdeksi Tukholman parhaista hotelleista. Hotelli on vain lyhyen kävelymatkan päässä Gamla stanista ja ydinkeskustan ajanviete- ja ostosmahdollisuuksista. Lydmarin vieressä sijaitsee Tukholman tasokkain, viiden tähden hotelli ja kuuluisuuksien sekä maailmanluokan vaikuttajien suosima Grand, jonka kylpyläpalveluja Lydmarin asiakkaat voivat käyttää. Ja ainahan on mahdollisuus myös yöpyä Grandissa, jos kukkaro antaa myöten.

Gamla stan eli vanhakaupunki on Tukholman vanhin kaupunginosa.

Se on peräisin 1200-luvulta ja useimmat rakennukset ovat 1600- ja 1700-luvuilta. Sokkeloisista mukulakivikaduista ja -kujista, vanhoista taloista ja useista toreista koostuvassa Gamlastanissa on Tukholman tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Kuninkaanlinna, Ruotsin valtiopäivätalo ja Nobel-museo. Gamla stanissa on useita kauppoja ja ravintoloita. Yöpymistä Gamlastanissa harkitsevien kannattaa muistaa, että se on etenkin kesäisin todellinen turistirysä. Hotellihinnat ovat kohtalaisen korkeat.

Turvallinen vaihtoehto on Lilla Nygatanilla sijaitseva Scandic Gamla Stan. Jos haluaa muuta kuin tuttua ketjuhotellia, samalla kadulla oleva museomainen designhotelli Victory on harkitsemisen arvoinen. Suositeltavia vanhankaupungin hotelleja ovat myös Sven Vintappare ja Lady Hamilton.

Vasastaden alkaa Tukholman ydinkeskustaa halkovan, matkailijoiden kansoittaman Drottninggatanin pohjoispäästä. Vasastadenissa sijaitsevat esimerkiksi Tukholman kaupunginkirjasto ja suuri Vasaparken-puisto. Se on yksi kohtuuhintaisimpia kaupunginosia yöpymiselle Tukholmassa. Kaupunginosan tärkeimmät metroasemat ovat Odenplan, S:t Eriksplan ja Rådmansgatan, joilta pääsee kätevästi muualle kaupunkiin.

Yksi Vasastadenin suosituimmista hotelleista on Tulegatanilla, kaupunginkirjaston ja Adolf Fredrikin kirkon lähellä sijaitseva Birger Jarl. Hotellin läheisyydessä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä ovat esimerkiksi Tukholman kauppakorkeakoulu ja Tukholman vanha observatorio, joka toimii nykyisin museona.

Toinen suositeltava, kohtuuhintainen hotelli Vasastadenissa on Tegnérlunden. Se sijaitsee Norrmalmin ja Vasastadenin rajalla Drottninggatanin pohjoispäässä, samannimisen puiston vieressä. Kannattaa kokeilla myös hotelli Wasa Parkia. Se on 1900-luvun alun tunnelmaa henkivä hotelli aivan S:t Eriksplanin metroaseman vieressä. Lentokenttäbussit pysähtyvät hotellin sisäänkäynnin lähellä ja ympäristössä on lukemattomia ravintoloita.

Kungsholmenin kaupunginosan tunnusmerkki on sen ydinkeskustan puoleisessa kärjessä sijaitseva Tukholman kaupungintalo. Harva tuntee kaupunginosaa juurikaan sen enempää.

Kungsholmenilla on yksi kaupungin parhaista hostelleista, Lodge 32. Kohtuuhintainen, myös perheille sopiva hotelli on Alströmergatanilla sijaitseva Connect Hotel City.

Kungsholmenin pohjoisrannalla on venehotelli m/s Monika. Laiva on yli sata vuotta vanha, mutta se on remontoitu perin juurin. Laivan hyteissä voi majoittua klassisessa merihenkisessä miljöössä. Hytit ovat kuitenkin nykyaikaisesti varusteltuja ja jokaisessa hytissä on oma wc ja kylpyhuone.

Kungsholmenin etelärannalla on erittäin suosittu kesäravintola Mälarpaviljongen.

Södermalm on Tukholman trendikkäimpiä kaupunginosia. Se on parissa vuosikymmenessä muuttunut työläiskaupunginosasta Tukholman, Ruotsin ja osin maailmankin boheemiksi trendien asettajaksi ja luovuuden tyyssijaksi.

Kaupunginosan keskus on Medborgarplatsenin aukio, jonne on noin kilometrin kävelymatka Viking Linen terminaalista ja pääkatu Götgatan. Folkungagatanin eteläpuolinen trendialue tunnetaan nimellä SoFo, ja siellä Tukholman edelläkävijät shoppailevat ja viihtyvät kahviloissa, ravintoloissa ja monipuolisessa yöelämässä.

Rival Hotel on Abban Benny Andersonin omistama hotelli Södermalmin Mariatorgetilla. Se on myös sopiva paikka kokeilla tukholmalaista hotellibaaria: kavereiden, ystävien, liiketuttavien ja muiden tapaamista after workin tai late after workin merkeissä hotellin baarissa tai loungessa.

Turvallinen ja kohtuuhintainen hotellivaihtoehto on esimerkiksi suosittu Scandic Malmen. Suositeltavia hotelleja ovat myös Alexandra, ANNO 1647 ja Zinkensdamm.

Keskustan ulkopuolella kannattaa kokeilla esimerkiksi Hammarby Sjöstadissa sijaitsevaa uutta Motel L designmotellia tai Lidingössä sijaitsevia Alfa– ja Dialog-hotelleja.


Kommentit

Majoitus — 1 kommentti

  1. Pohjoismaiseen tapaan Tukholmastakaan on turha odottaa löytävänsä huippuedullista majoitusta, mutta laadustakaan siellä ei tingitä. Itse en ole koskaan pettynyt kaupungista varaamiini hotelleihin, olipa niillä sitten tähtösiä plakkarissa kaksi tai neljä. Siistiä on poikkeuksetta ollut ja palvelu pelannut. Suurimman hinnaeron saman tähtiluokan paikkojen kesken olen huomannut muodostuvan siitä, kuinka kaukana julkisesta liikenteestä hotellit ovat olleet. Jos metrolinja kulkee aivan vierestä, on saanut maksaa huomattavasti enemmän kuin jossain syrjemmässä olevasta hotellista, jonka ovelta on linja-autopysäkille pitkä kävelymatka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>